Over Madagaskar, vanille en mijzelf

Omega

Mijn naam is Omega, ik ben geboren en opgegroeid in de SAVA-regio in Madagaskar. Toen ik in Nederland kwam in 2014 zag ik het grote verschil met heel veel dingen tussen Nederland en Madagaskar, vooral dat hier alles goed georganiseerd is.
 
Toen kwam ik op het idee om mensen in Madagaskar te helpen met het vinden van werk om hun kosten van dagelijks leven te kunnen betalen en ook een beter leven te mogen vinden. In 2016 begonnen we met het verbouwen van vanille, zodat mensen daar kunnen werken en eerlijk salaris (2x zoveel als normaal) daardoor krijgen.
 
Door uw aankoop van deze vanille uit ons eigen plantage helpt u ons mee met het geven van mogelijkheden en kansen aan mensen in Madagaskar.
Vanille

Madagaskar

Madagaskar is een fantastisch land om op vakantie te gaan.

Maki’s, baobabs, regenwoud, woestijn, wandelen duiken en strand: Madagaskar is een droombestemming voor liefhebbers van het buitenleven – de helft van het plezier is de reis naar al deze ongelooflijke attracties.

Blog

Vanille plantage

Het klimaat in Madagaskar is heel geschikt voor het verbouwen van vanille. We beginnen met het planten van een andere plant die ‘Valavelona’ heet. Na een paar maanden komt de vanille-slingerplant er bij.

In Madagaskar zorgen de vrouwen voor de bestuiving van de planten, met de hand. Dit moet in een dag gebeuren, omdat de bloemen van de vanilleplant maar een dag bloeien. Oogsten doen vrouwen en mannen samen. We plukken de vanille peulen als ze nog niet rijp zijn. We verhitten de peulen dan enkele minuten in heet water. Daarna laten we ze langzaam drogen door ze ongeveer 3 uur per dag in de zon te leggen. Dit leidt tot een fermentatieproces. De vruchten verkleuren daarbij van lichtgroen naar glimmend zwart en krijgen hun prachtige, aromatische geur en smaak.

Op de foto ziet u Victor, die de vanille peulen inspecteert.

Blog

Vanille kopen

  • 100% biologische vanille. De vanillestokjes zijn vrij van pesticiden en worden op een organische manier geteeld zonder kunstmest.
  • De bio vanille is afkomstig van de eigen plantage en van boeren uit dorpen in de omgeving. Onder andere mijn opa (82 jaar), een aantal neven en broer verbouwen vanille.
  • Geen tussenhandel (groothandel, exporteurs) die winst pakken door scherp in te kopen.
  • Hoge kwaliteit: rechtstreeks van de boer naar u (via mij)
  • Iedere 14 dagen verse zending uit Madagaskar
Vanille

Koop uw vanille bij ons.

 

  • 100% biologisch
  • vers, iedere 14 dagen verse aanvoer
  • goede prijs
Winkel