Toro-hevitra momba ny fampiasana lavanio

alexandra golovac nN AjO Pjgg unsplash square
maxresdefault

Mofomamy Krismasy/ Mofomamy volana

Selma
Atao ahoana no fanaovana ity Mofomamy Eoropeanina izay manana ny tsiro maha izy azy amin'ny fomban-dRazann'ireo Allemaina/ Aotrisy/ hatramin'izay ka hatramin'izao ity. Ny rehetra no mankafy ny tsirony izay tena miavaka tokoa.
Faharetan’ny fanomanana 15 mins
Faharetan’ny fandrahoana 12 mins
Total Time 27 mins
Isany 75 Mofomamy

Ingredients
  

  • 2 kaopy koba tsara toto
  • 1 sotro koba tsara toto
  • 1/2 kaopy siramamy
  • 3/4 kaopy dibera (7oz/14sotro/200g)
  • 1/8 kaopy dibera
  • 1 kaopy amygdala voatoto, hazelnut voatoto, voanio voatoto na fangaro (125 g)
  • 2 sotro siramamin-davanio
  • 1 vanilla pods voan-davanio
  • 1 tamenak'atody
  • 1 tsongo sira zout
  • 2 kaopy 240 g vovon-tsiramamy
  • 4 tl siramamin-davanio

Instructions
 

  • Meng boter, suiker, vanillesuiker, snuifje zout, zaadjes van 1 vanilleboon en eierdooier tot een goed mengsel.
  • Voeg gemalen amandelen en bloem toe en meng alleen tot het net gecombineerd is.
  • Draai het deeg uit op een werkvlak en kneed het deeg zachtjes tot een gladde massa.
  • Wikkel het deeg in vershoudfolie.
  • Koel het deeg gedurende minstens 1 uur, bij voorkeur overnacht tot het stevig en goed gekoeld is.
  • Verwijder een deel van het gekoelde deeg. Bewaar het resterende deeg gekoeld terwijl u verder gaat.
  • Kneed het deeg tot het glad is.
  • Rol het deeg tot een klein blokje zo dik als een duim.
  • Verdeel de kleine stam in plakken van 2 cm.
  • Vorm elke plak tot een stevige, kleine bal.
  • Vorm elke bal met de palm van je hand in plakjes van 5-6 cm. De kleine boomstammen moeten in het midden iets dikker zijn, met taps toelopende uiteinden.
  • Buig het boomstammetje zachtjes in een halvemaanvormige vorm.
  • Breng de sikkelkoekjes over op een met perkamentpapier bekleed bakpapier, ongeveer 3 cm uit elkaar.
  • Bak de koekjes in de voorverwarmde oven op 180°C (350°F) op het middelste rekje gedurende ongeveer 10 – 15 min. Bak ze tot de randen licht goudkleurig beginnen te worden.
  • Laat de koekjes op de bakplaat afkoelen.
  • Meng de poedersuiker met de vanillesuiker.
  • Bestrooi de sikkels met het suikermengsel.

Video

Notes

Hoeveelheden in kopjes (240 ml) en grammen! Duitstalige video met ondertiteling.
Keyword kerstkoekjes, koekjes, maankoekjes

Gekruide Druivensap | Bisschopswijn | Gluhwijn | Met of zonder alcohol [Nederlands ondertiteld]

Selma

Video

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Rating recept